В навечерието на предстоящата среща на върха на Г-20 в

...
В навечерието на предстоящата среща на върха на Г-20 в
Коментари Харесай

Меркел разкритикува протекционизма и изолационизма преди срещата на Г-20 в Хамбург

В навечерието на идната среща на върха на Г-20 в Германия Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила насочи през днешния ден предизвестия по отношение на трендовете към протекционизъм и изолационизъм, съобщи Франс прес.

Агенцията дефинира това изявление като завоалирана рецензия против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, който ще взе участие във форума.

Никое от провокациите, пред които е изправен светът, не признава граници, съобщи немският канцлер в долната камара на Народното събрание във връзка срещата сред водачите на най-развитите стопански системи в света, планувана за 7 и 8 юли в Хамбург. "Ето за какво през днешния ден повече отвсякога тези, които мислят, че могат да уредят международните проблеми посредством протекционизъм и изолационизъм, вършат голяма неточност ", предизвести Меркел.

Тя съобщи, че чака от срещата на върха "ясен сигнал в интерес на отворените пазари и против изолационизма ".

По-късно през днешния ден Меркел ще беседва с водачите на европейските страни от Г-20, сред които френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, министър председателите на Англия, Италия, Испания, Холандия и Норвегия, както и шефове на институции на Европейски Съюз, с цел да изготвят обща европейска позиция по главните тематики.

"Имаме повече отвсякога потребност от Г-20 ", тъй като многостранният метод е опция общите проблеми да се вземат решение надалеч по-добре, в сравнение с правилото "всеки за себе си " от страна на обособените народи ", сподели немският канцлер.

Меркел акцентира в речта си пред Бундестага, че Европа е по-решена от когато и да било да води битка против климатичните промени. "Глобалното стопляне е екзистенциално предизвикателство пред човечеството ", акцентира тя и предвижда, че договарянията по тази тематика няма да са лесни на срещата на Г-20.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли страната си от Парижкото съглашение за битка против световното стопляне и употребява протекционистка изразителност в областта на търговията, напомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР