В навечерието на празника на българската писменост и култура 24

...
В навечерието на празника на българската писменост и култура 24
Коментари Харесай

Празник събра децата на Тетевен в навечерието на 24 май

В навечерието на празника на българската книжовност и просвета 24 май площад „ Сава Младенов “ стана сцена на хубав детски празник с куклен спектакъл, танци, песни, игри и смях. Включиха се 160 деца от детски градини „ Детелина “, „ Незабравка “ и „ Васил Левски “. Интерактивното шоу, проведено от „ Екопак България “ и община Тетевен, включваше просветителния театър „ Приказка за юначета с празни тумбачета “ на „ Театърът на приказката – София “. Хартояд, Пластоядка и Стъклояд , героите, които живеят в парка и се хранят с отпадъците, изхвърлени разделно в жълтия, синия и зеления резервоар на „ Екопак България “, учиха децата по какъв начин да сортират отпадъците от опаковки по тип и кой тип в кой от цветните контейнери се изхвърля. Новите другари на децата им обясниха по какъв начин отпадъците могат да бъдат рециклирани, с цел да заживеят нов живот. Всички танцуваха с героите от спектакъла, участваха в съревнование по подбиране на боклуци, а най-после получиха дарове – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления спектакъл.

Представлението бе част от пролетното турне на „ Театър на приказката – София “ по самодейността на „ Екопак България “ „ Нахрани ме разделно “. То се организира в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. Празникът е предстоящ от всички общини, тъй като на понятен за децата език се слага казусът за отговорността на всеки жител на планетата за запазване на природата. И от тук децата придвижват посланието си в своите домове и популяризират зелената концепция.

Образователната пиеса „ Приказки за юначета с цялостни тумбачета “ пътува из българските градове пета поредна година. За този интервал актьорите от „ Театър на приказките “ образоваха над 7200 деца на възраст от 4 до 8 години по какъв начин да събират разделно боклуци.
Децата, пристигнали на празника, разгледаха и независимата галерия на 6-годишния Радостин Васков, надарен дребен художник от Тетевен, който рисува природата и забележителности на родния си град.
Кметът на града доктор Мадлена Бояджиева поддържа празника.
Очаквайте на 29 май 2019 година, 10.30 ч. в спектакъл „ Дом монумент “, гр. Панагюрище представлението на „ Приказка за юначета с празни тумбачета “ за децата на Панагюрище.

ЗА ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ
„ Екопак България “ АД е най-голямата в страната организация за оползотворяване на боклуци от опаковки, която влага в просветителни начинания, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.
„ Екопак България “ обслужва население от 2,57 млн. души в 83 общини, в които са ситуирани 17425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи съоръжения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР