В навечерието на първи ноември 23 талантливи деца се присъединиха

...
В навечерието на първи ноември 23 талантливи деца се присъединиха
Коментари Харесай

23 талантливи деца се присъединиха към Отличниците на България

В навечерието на първи ноември 23 надарени деца се причислиха към тима " Отличниците на България ". Инициативата на " 24 часа " показва пред обществото най-младите и способни мозъци у нас. Какво значи да си първенец в България и какво би трябвало да се промени в просветителната система у нас?

През 2016 година Иво Кирков беше на 2 години. И още тогава можеше да чете и да брои до 100. През 2023 година Иво става член на Менса. И по този начин към март тази година е най-малкият член на интернационална организация на хората с висок коефициент на просветеност в България. Попада и измежду единия % най-интелигентни хора в света.

Българска национална телевизия: За теб какво значи участието в Менса?

Иво Кирков: Че съм от по-интелигентните по този начин.

Българска национална телевизия: И какъв мечтаеш да станеш?

Иво Кирков: Учен съм мечтал.



Едва 10-годишен Сава взема решение тест, очакван за по-големи деца от него (10-14 г.) и се подрежда измежду най-умните хора на планетата. Има повече от 50 златни медала по математика. Той е и звезда на трети клас на шампионат за бързо и правилно броене.

" Отиваш, сядаш, решаваш някакви задания - в случай че си ги решил всички правилно, получаваш орден - то не е доста комплицирано! ", сподели Сава Троански.

И като отличници насочиха оферти на просветния министър.

" Ако се откри дете, което е даже мъничко такова, даже малко надарено, то да се развива и да стане доста надарено. Би било доста добре да се случи ".

" Да си първенец, това значи освен да имаш шестици, само че да имаш развити умения и то умения, които могат на процедура да ти послужат, уменията на 21 век. Да бъдеш пореден и да преследваш своите фантазии и да имаш високи достижения, това е в действителност пътят, по който би трябвало да върви смяната в нашата просветителна система ", сподели Галин Цоков, министър на образованието и науката.

А измежду днешните отличници просветният министър видя идващите инфлуенсъри - хората, на които всички желаят да подражават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР