В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи

...
В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи
Коментари Харесай

Отличиха младите учители на Бургас за успешен старт в кариерата

В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи учителите, за които тази година е първа в тяхната преподавателска кариера.

Събитието през последните години се трансформира в традиция. Инициативата е на кмета Димитър Николов и има за цел да насърчи младите педагози да се развиват в своето професионално занятие.

Тази година в просветителната система на Бургас като преподаватели работа започнаха 133 педагози. Броят на хората, които се насочват към една от най-важните специалности в обществото в Бургас нараства с всяка минала година, разяснява кметът Димитър Николов.

„ Наблюдаваме една доста приятна наклонност да се усилва броят на младежите, които потеглят по пътя на учителската специалност. Те влизат в построена система, употребяват опита на своите сътрудници, които дълги години са работили в областта на образованието, само че също по този начин влагат своята сила, своите визии и нови модели за образование. Заедно с младите преподаватели се роди самодейността „ Първокласно начало “, която действа към този момент пета година и демонстрира едни извънредно положителни резултати. Общото равнище на успеваемост на децата е по-високо от преди пет години, което значи, че нашият първичен план е сполучлив “, сподели Димитър Николов.

Гости на церемонията бяха зам.-кметът по обучение Михаил Ненов, ръководителят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, зам.-ректорът на Бургаския свободен университет проф. Мария Алексиева, шефът на Филиала на Националната художествена академия в Бургас доцент Димо Колибаров, представителите на двата учебни синдиката Константин Янков и Огнян Марков.

„ Инициативата „ Млади учители “ е с дълъг период на работа и ние желаеме посредством тази стратегия да ви подкрепим и насърчим, тъй като ние имаме потребност от вас. Затова ви благодаря, че сте избрали тази извънредно благородна специалност, която е изпълнена с доста провокации и доста обич. Ние ще намираме способи да ви мотивираме “, съобщи пред младите преподаватели кметът Николов.

За положителното въодушевление на гостите на церемонията се погрижиха дуетът Елина Давидковаи Денис Славчев, както и децата от Вокална групировка „ Морски песъчинки “ с живописен началник Милена Добрева.

Преди формалната гала уредниците дадоха опция на младите преподаватели да се опознаят, като обменят хрумвания и усещания по време на креативен работилници, отдадени на образованието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР