В навечерието на националния ни празник - трети март в

...
В навечерието на националния ни празник - трети март в
Коментари Харесай

Героите на Освобождението оживяха в пиесите на деца в детска градина Чебурашка

В навечерието на националния ни празник - трети март в десета детска градина,,Чебурашка " в столицата оживяха героите на Освобождението в пиесите на децата. Там бяха Левски, Ботев, Опълченците, приказваха за битката и свободата.

Те рецитираха, пяха, играха пиеси - влязоха в облиците на борците за избавление, с цел да стигнат досега на извоюването му. И макар, че са в детската градина, осъзнават смисъла на думата независимост - посвоему.

Орлин Димитров: Да сме свободни от лошотията. Михаела Страхилова: За мен свободата е прелестна. Орлин Димитров: Аз се гордея с България. Виoлета Дряновска - шеф на ДГ 10,,Чебурашка ": Ролята на това, което вършим, децата още от дребни да почувстват, да съпреживеят, да изразят страстта от това, което са научили, с цел да бъдат в действителност едни деца, възпитани в дух на същински, а не на демонстративен национализъм.
Не просто да наизустяват, а да схващат думите, да порастват осъзнати и с възприятие на отговорност към страната - това желаят да възпитат у тях учителите. Гледат на децата като на дребни нешлифовани диаманти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР