В навечерието на Коледните празници Българският младежки червен кръст, съвместно

...
В навечерието на Коледните празници Българският младежки червен кръст, съвместно
Коментари Харесай

Пациенти в ковид отделения в Пловдив получиха хранителни пакети


В навечерието на Коледните празници Българският юношески червен кръст, взаимно с Община Пловдив, подариха хранителни пакети на пациентите в КОВИД отделенията в МБАЛ „ Св. Мина “ и МБАЛ „ Св. Пантелеймон “.

Жестът на съпричастност идва тъкмо преди най-светлите християнски празници като младежите от организацията са подготвили торбички с плодове, както и персонално направени от тях картички, за всички лекуващи се от КОВИД в двете общински лечебни заведения.

Първите дарения бяха връчени на шефа на МБАЛ „ Св. Мина “ проф. Петър Петров, в наличието на зам.-кмета по опазване на здравето Анести Тимчев и шефа на БЧК Таня Георгиева.

„ Да носиш в себе си положителното, да даваш на болния здраве, а на нещастния - благополучие е най-истинската човешка роля в този живот. БЧК съставлява една безконечна в добрините си организация и се гордея, че такива деца като вас порастват в този град и ще бъдат идващите, които ще го развиват. Този свят ще бъде по-добър с помощта на вас. “ С тези думи зам.-кметът Тимчев се обърна към младите доброволци и им пожела да бъдат здрави и доста сполучливи.

„ Деца, сърдечно ви благодаря, че сте тук в този предпразничен миг. За нас вашата помощ значи извънредно доста, тъй като за болните, които сега се лекуват, всеки един дребен жест и внимание са извънредно значими “, съобщи шефът на МБАЛ „ Св. Мина “ проф. Петър Петров и сервира специфични благодарности към Община Пловдив и Таня Георгиева за взаимната работа.

Директорът на БЧК също поздрави младежите. „ Пожелавам ви следващата година, когато тази акция тръгне още веднъж, да можем да влизаме в детските клиники и да прегръщаме децата. Ще се излекуваме като нация единствено с тази позитивна сила “, бяха нейните думи.

Инициативата на БЧК е под надпис „ Коледен подарък – здраве “, а с изключение на нея младежите вземат участие и в още една благотворителна акция на организацията – „ Кутии на другарството “. По време на нея учениците ръчно създават дарове в учебно заведение, които по-късно БЧК подарява на деца, които по Коледа ще останат в болничните отделения. Подаръците ще бъдат раздадени на децата в Детска клиника при УМБАЛ " Свети Георги ", Клиниката по детска хирургия и в детското поделение на УМБАЛ „ Пловдив “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР