В навечерието на изслушването на Сотир Цацаров за поста председател

...
В навечерието на изслушването на Сотир Цацаров за поста председател
Коментари Харесай

Протест на Правосъдие за всеки против новите назначения на Цацаров и Гешев

В навечерието на чуването на Сотир Цацаров за поста ръководител на антикорупционната комисия беше проведен митинг в София на гражданското придвижване " Правосъдие за всеки ". Призивите са срещу избора на Цацаров и определения за основен прокурор Иван Гешев.

Иво Никодимов наблюдава митинга.

Протестът е разгласен за 18 ч. пред Съдебната палата.

Трудно е да се реши кои от хората пред зданието са пристигнали да стачкуват и кои чакат среща с другар. Екипът ни не видя и членове от уредниците на митинга. Все още не е ясно дали той ще се състои.

5 от неправителствените организации в региона на правораздаването изпратиха писмо до Народното събрание, с което го уведомяват, че се отхвърлят от законовата опция да дадат мнение и да зададат въпроси към претендента за ръководител на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров. Аргументът им е, че съгласно тях, този избор е превдварително решен.

Новоизбраният основен прокурор Иван Гешев разяснява в Брюксел, че няма нищо срещу нови механизми на надзор на заемащия този пост, които са в полза на българските жители. По думите му, основният прокурор не е " безконтролен и безотчетен ". В Европейския парламент Иван Гешев взе участие в конференция за равносметката от 12-те години деяние на Механизма за съдействие и инспекция в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР