В навечерието на изложението за потребителска електроника CES, повечето компании

...
В навечерието на изложението за потребителска електроника CES, повечето компании
Коментари Харесай

CES 2018: Sony представи линия от 4K-панели и обновена серия от LCD-телевизори

В навечерието на ревюто за потребителска електроника CES, множеството компании показват ориентирите и трендовете в света на технологиите за идната година. Изключение от това не прави и компанията Sony.

Миналата година, Sony заложи на технологиите OLED и HDR, като ги употребява в някои модели. Освен това, внедряването на интелигентния помощник Гугъл Assistant много способства за възстановяване на платформата Android TV.

През тази година, Sony продължава наклонността, а също така я ползва и в 4K-телевизорите. Скоро компанията ще показа 55- и 65-инчови OLED-телевизори с настояща аудио-технология, която предава звука непосредствено от самия екран. Тази нова серия носи името „Acoustic Surface“.

Аудиотехнологията в серията „Acoustic Surface“ – това не е оригиналност на пазара. Подобна технология внедри и LG. Компанията създава телевизионни панели от серията „Crystal Sound“, където 3,1-канална аудио система е инсталирана в екрана.



Цените на моделите „Acoustic Surface“ към момента не са оповестени от Sony. След стартирането, цената на сходните модели „Crystal Sound“ от LG беше $ 5-6,5 хиляди, тъй че може да се чака сходна цена и за моделите на Sony. Тук обаче, би трябвало да се има в поради, че сега цената на миналогодишните модели на LG е намаляла с 30%.

Освен скъпите OLED панели, Sony ще продължи с стартирането и на бюджетни LCD-телевизори. Скоро, серията X900F ще бъде актуализирана с 49-, 55-, 65-, 75 и 85-инчови модели.

Всички тв приемници на Sony ще поддържат технологиите Dolby Vision HDR, Android TV и Гугъл Assistant. Управлението на тв приемника се прави благодарение на Amazon Alexa, Гугъл Home или смарт телефон на Sony.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР