В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово гости на

...
В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово гости на
Коментари Харесай

Празничният дух завладя община „Марица“

В навечерието на огромния християнски празник Рождество Христово посетители на община „ Марица “ бяха коледари от 4-та група на ДГ „ Пролет “ в с. Царацово. Техни домакини бяха кметът Димитър Иванов, ръководителят на Общинския съвет Гергана Трендафилова и заместник-кметовете Анелия Симеонова, Гергана Титюкова и Николай Стаматов.

В духа на коледните обичаи, малчуганите, облечени в празнични дрехи, назоваха за здраве и благодат и с обредни песни поздравиха администрацията за светлия празник.



Както повелява обичаят, кметът Димитър Иванов подари коледарски кравай на лидера на групата, а дребните коледари пожелаха на всички противоречива година и „ колкото зърна има в тоз кравай сят-пресят, вит-превит, пред Бога печен, за нас наименуван - толкова здраве и чест да има в община „ Марица “.

Градоначалникът акцентира, че се надява всички техни пожелания да се осъществен.

„ В навечерието на най-значимия празник Рождество Христово се причислявам към наричанията на коледарите и от все сърце Ви искам здрава и благословена Коледа и Нова година “, обърна се кметът към чиновниците на общината.



Димитър Иванов и ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова благодариха на малчуганите и ги изпратиха с пожелания за здраве, радостна и щастлива година, както и с торбички, цялостни с коледни гевреци, плодове, шоколади, сладкиши и парички.

В началото на работния ден пък чиновниците на администрацията бяха прелестно сюрпризирани, тъй като на входа бяха посрещнати от Дядо Коледа, Снежанка и помощниците им - елфите. От торбата на белобрадия дъртак всеки си изтегли шанс с разнообразни пожелания.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР