В навечерието на Деня на будителите - 1 ноември, кметът

...
В навечерието на Деня на будителите - 1 ноември, кметът
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч отличи Пламен Ечков със златна значка

В навечерието на Деня на будителите - 1 ноември, кметът на община Ловеч Корнелия Маринова отличи следващия заслужил жител. Това е Пламен Ечков, който получава златна значка на Община Ловеч за дългогодишната му сполучлива работа в Регионален музей – Ловеч, както и за напъните му за развиване на музейното дело и издигане престижа на Ловеч. Значката, заповедта за нея и кошница с плодове бяха връчени от кмета Корнелия Маринова и от Петър Цолов, ръководител на Общинския съвет.
 
" За нас е наслаждение да ти връчим златната значка за това, което се направил, по какъв начин палиш с беседите си патоса на хората, за твоята невзискателност и отдаденост. И да знаеш, че посетителите още питат за теб ", сподели кметът Корнелия Маринова.
 
От своя страна награденият уточни забележимите промени в града през последните години, в това число в инфраструктурата  и богатата културна стратегия.
 
Пламен Ечков Ечков е роден на 13 ноември 1956 година в Ловеч в семейство на работещи. Родната му къща е във възрожденския квартал  " Вароша ", с който е обвързван и професионалния му живот. Завършва Икономически колеж в Ловеч, след това история във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ".
 
След кратно учителство отива в Етнографския комплекс и там работи 39 години  - неповторим случай за музеен служащ. Като теоретичен служащ се интересува и създава тематиките за градската просвета, занаяти, национални традиции, архитектура, детски игри и забави. Автор на книгите " Покритите мостове в Ловеч " (2014), " Когато нямаше електричество ", (съвместна, 2006), " Нови искри от остаряло огнище " (2003), както и на доста публикации в сборници и локалния щемпел.
 
Преди дни кметът Корнелия Маринова отличи със златна значка и краеведа Петко Моянков (87 г.), отдадена беше признателност и към 103-годишната учителка Райна Жекова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР