В навечерието на 6-ти септември Община Панагюрище подарява на жителите

...
В навечерието на 6-ти септември Община Панагюрище подарява на жителите
Коментари Харесай

Панагюрци отбелязват Съединението с впечатляващ спектакъл...

В навечерието на 6-ти септември Община Панагюрище подарява на жителите и гостите на града едно преживяване, което стопира дъха и те праща в друго измерение – на горделивост, на поклонение пред силата на българските обичаи, на непоколебима религия в Чудото България!

На 5 септември от 20:30 часа, на площад „ 20 април ”, народен фолклорен отбор „ Българе ” ще показа спектакъла „ Духът на България ” – една неповторима колаборация от плановете „ Това е България ” и „ България през вековете ”, основана особено за панагюрската аудитория. Специално присъединяване в спектакъла ще вземе артистът Димитър Селенски.

Чрез музикално-танцови картини от българския фолклор ще бъдат пресъздадени моменти от историята на страната и народа ни. За перипетиите, през които са минали българите и макар тежкото съществуване духът им е останал непреклонен. Дори в най-трудните моменти българите са намирали светлинка в тунела, пеели са героични песни, държали са се мощно за ръце и са играели хора. Именно кръгът, който образува хорото, е знак на единството и на обединявания дух.

Целта на креативния екип, основал спектакъла „ Духът на България ”, е ориентирана към възвисяване на националното съзнание на българина. С невероятната си зрелищност и трагично влияние спектакълът оставя чувството за невиждана до този миг визия, обаяние и разтърсваща дълбочина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР