В навечерието на 17 май - Международен ден срещу хомофобията,

...
В навечерието на 17 май - Международен ден срещу хомофобията,
Коментари Харесай

Възстановиха потрошения от Расате ЛГБТ център

В навечерието на 17 май - Международен ден против хомофобията, трансфобията и бифобията, ЛГБТ център Рейнбоу Хъб (Rainbow Hub) още веднъж отваря порти в центъра на София, на нов адрес - ул. „ Гладстон “, оповестиха от организацията.

Общностният център е основан през 2018 година като некомерсиално място за срещи, полемики, съвещания и събития. Мястото служи и като офис на двете ръководещи го фондации - „ Билитис “ и „ ГЛАС “.

В края на октомври 2021 година центърът беше атакуван и унищожен от група, отпред с Боян Станков-Расате. Лидерът на Българския народен съюз (БНС) нанесе удар в лицето на Глория Филипова от Фондация „ Билитис “ и дружно с още 10 души аргументи голям брой материални вреди на центъра, показват от организацията.



Ето такава скотщина остана след „ визитата “ на Боян Расате в центъра преди половин година

На днешното си съвещание против водача на БНС Боян Станков-Расате за 24 юни. Станков е упрекнат за безчинство и нанасяне на телесна щета. Като очевидци през днешния ден в съда бяха призовани и трима служители на реда, които са се отзовали на сигнала, подаден на тел. 112 в деня на случая.

Европейският комисар по въпросите на равнопоставеността Хелена Дали насочи особено видео обръщение във връзка офанзивата. „ Проявената на 30 октомври 2021 година ненавист е удостоверение за това, че шепа хора е задоволителна да заплаши физически и тероризира цяла група хора. Искаме да подсигуряваме, че офанзиви като тази, осъществена против „ Рейнбоу Хъб “, ще се признаят като закононарушения от ненавист. Фобията против ЛГБТ хора няма място в Европейския съюз “, декларира еврокомисарят и добавя: „ Пред лицето на омразата ние поддържаме любовта и равенството за всички “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР