В навечерието на 15-и септември министерството на вътрешните работи реши

...
В навечерието на 15-и септември министерството на вътрешните работи реши
Коментари Харесай

Не е моя работа да уча детето си, че пиян може да го сгази на пътя, независимо къде пресича

В навечерието на 15-и септември министерството на вътрешните работи реши да посъветва родителите да снабдят децата си със светлоотразителни жилетки, да изберат и тестват безвреден маршрут до учебно заведение, да им обяснят да внимават като пресичат, да пресичат на пешеходни пътеки и да бъдат с възрастен човек. 

 

Една покъртителна преживелица при започване на този месец обаче сподели, че няма значение нито на какво учим децата си, нито къде пресичат, нито дали носят светлоотразители. Защото за следващ път пийнал се качи да кара кола и опустоши на зебра 15-годишно момче в София.

 

Извинете ме, господа, само че този път номерът няма да мине. Звучи ми извънредно цинично да трансферирате тази отговорност - за сигурността на пътя, върху родителите и техните деца. Все едно да желаете от тях да пращат детето си с бронежилетка в американско учебно заведение, тъй като страната не желае да забрани безконтролното разпространяване на оръжия и да отнеме “правото ” на всеки американец да има револвер или пушка. 

 

Имаме потребност от закони. Написани грамотно, с мисъл, а не като разследване на нечий призрачен сън. Трябват ни институции, които да знаят по какъв начин и по кое време да ги ползват. Не може да желаете от нас да се разхождаме като светлоотразители по улиците, а гамени с пари да си купуват книжки безпроблемно. 

 

Не е моя работа да изяснявам на детето си, че където и да тръгне да пресича улицата, може да бъде убито, тъй като живеем в страна, в която важи единствено законът за джунглата. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР