В Националният военноисторически музей (НВИМ) ще бъде отбелязан Денят на

...
В Националният военноисторически музей (НВИМ) ще бъде отбелязан Денят на
Коментари Харесай

Националният военно истрорически музей с отворени врати за деня на бащата

В Националният военноисторически музей (НВИМ) ще бъде маркиран Денят на бащата, отдаден на специфичната връзка сред таткото и детето.

Това ще стане от 10.00 до 18.00 ч., като входът за музея ще е свободен и ще има доста атракции, оповестиха от НВИМ.

За седма поредна година при започване на лятната почивка децата и техните родители ще могат да се забавляват в музея, който ще се трансформира в сцена на увлекателни игри, детски смях, дарове и забавление, показаха от институцията.

Специално за събитието Българската войска показва военни машини " Мерцедес ", бойна бронирана машина " Командо-Селект ", брониран военен джип " Пясъчна котка ", високопроходима кола за спешна помощ, взела участие в задачи, и образователна катапултна седалка.

Всички искащи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея - вертолет Ми-24, самоходна минохвъргачка " Тунджа " и ракетен комплекс 2К 52 Фрог " Луна-М ".

В Деня на бащата са планувани събития като програмиране на роботи и основаване на видеоигри, зона с виртуална действителност, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички, приказки за парите, решение на логичен задания и разнородни интерактивни игри.

Освен това децата ще могат да скачат на голям матрак, сами ще си създадат ключодържател или магнит от дърво, ще се снимат като боен водач, ще рисуват даже върху вода, а в приказния град Щуроландия ще бъдат каквото си изискат - кмет, художник, готвач или публицист.

Лятната читалня ще посрещне дребни и огромни с увлекателни четива, завладяващи истории и книжки за оцветяване. Изморилите се ще си отдъхнат в особено самостоятелен ТВ ъгъл,.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР