В Националната футболна база Бояна се състоя ежегодният семинар по

...
В Националната футболна база Бояна се състоя ежегодният семинар по
Коментари Харесай

БФС учи клубовете за лицензите

В Националната футболна база " Бояна " се състоя годишният семинар по лицензиране за клубовете от Първа и Втора лига, осведомиха от БФС. Лицензионният управител на БФС Георги Лалев и Изабела Джалъзова - зам.-председател на Лицензионната комисия, са срещнали клубовете със периодите и нужните документи за приемане на лиценз, както и с новите условия, че разноските на тимовете не би трябвало да надвишават 70% от приходите.
Междувременно Манол Иванов, който разгласи, че ще е претендент за президент на БФС, показа визията си. Синът на легендата на Левски от 60-те години на ХХ век Александър Манолов се обърна към футболната общественост и даде обещание да бъде диалогична фигура.
" С моя екип желаеме да създадем положителна и почтена акция. Това е първата стъпка, която би трябвало да се направи, за смяна в БФС. Българският народен тим да се върне там, където беше преди 30 години. Да се върнат почитателите на стадионите. Клубовете, регистрирани в БФС, имат съидейник в мое лице и концепциите ни за смяна са идентични. Феновете, които стачкуват за смяна - отидете при вашите президенти и ясно заявете, че на конгреса би трябвало да гласоподават за смяната ", прикани Манол Иванов.
" Трябва да се изготвят правила, честен и етичен кодекс. Той ще включва моралното образование и поведение пред обществеността, в клубовете, със противниците. Намесата на родителите и експанзията по време на мач би трябвало да се контролира. Говоренето на президентите против съдиите - също.
Има проблеми и при прекосяването на деца от един клуб в различен. Не е обикновено дете да смени 10 клуба. Смятам да въведа такса и при прекосяването на дете да се заплаща незабавно на клуба, от който то идва. Ако е национал, таксата ще е по-висока. После тези футболисти получават професионален контракт, а тимовете им не получават нищо.
В последните 2-3 години Левски, ЦСКА, Славия, ЦСКА 1948 освободиха няколко набора. Футболистите стартират да си търсят тимове. Трябва обаче да се заплати огромна такса - 100 хиляди, в случай че е бил национал. Момчето отива в по-долните групи, там подписват контракти като охранители, водачи, чистачи. Заплаща им се по 100-200 лв., до момента в който футболистът има сделка за обикновено възнаграждение - 1200 лв. ", сподели още Иванов. /> Резултати
Контроли
Ботев Пд - Вайле (Дан) 1:0.


Купа на Африка
1/8-финали
Екваториална Гвинея - ГВИНЕЯ 0:1; Египет - ДР КОНГО 1:1 (7:8 след дузпи).  
Купа на Азия
АВСТРАЛИЯ - Индонезия 4:0; ТАДЖИКИСТАН - ОАЕ 2:1.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР