В национален ефир се говореше за илюминати и световния заговор,

...
В национален ефир се говореше за илюминати и световния заговор,
Коментари Харесай

Удари ли Панорама дъното и защо се стигна до този цирк

В народен ефир се говореше за илюминати и международния скрит план, вадеха се бесилки за политически съперници и сипеха крайни обиди

Удари ли  " Панорама " - най-известната политическа продукция в българския ефир дъното след снощния епизод, питат фенове, които са изумени какви посетители бяха позволени в прайтайма до националния ефир.

Предаването бе неуместно, а равнището на дебата не ставаше даже за видинска кабеларка. Имаше викове, закани за " гилотини и бесилки ", проруска агитация, говореше се за илюминати, " комунистически глави " и ред други.

В студиото бяха Симеон Славчев от " МИР ", който преди ден се похвали, че свалил украинското знаме от фасадата на Столична община, Румен Петков, претендент народен представител от " Левицата ",  Боян Расате  от Разузнавателна служба на ФРГ и Венцислав Ангелов - Чикагото от групировка на име " Истината и единствено истината ".

Както е известно и Расате, и Ангелов са осъждани за престъпни закононарушения. Първият за безчинство, а Чикагото за владеене на опиати за разпространяване.

Действащият  Изборен кодекс  обаче не слага никакви ограничавания за присъединяване им в народен ефир - в противен случай, дава им равно право на изява с всички най-големи партии и обединения.

До напрежение в студиото се стигна още в първите минути на " дебата ", след като  Боян Расате  изнесе тирада против закононарушенията на комунистическия режим, а Румен Петков реши да го иронизира, като сподели " Тук от време на време става радостно ".

" Ми да станем да му бием по един пестник, с цел да не му е толкоз радостно ", беше реакцията на националиста.

Малко по-късно Ангелов реши да употребява мотива с 80-тата годишнина от спасяването на българските евреи, с цел да разгърне несвързана дрънканица с антисемитски теории на конспирацията, което накара водещият Бойко Василев да реагира остро.

" Идват бесилките ", разгласи Чикагото по адрес на " международния скрит план ", до момента в който Расате оферираше " с цел да живеем добре, (комунистическата номенклатура) би трябвало да бъде осъдена - дали ще ги бесим, дали ще ги обезглавим, дали ще ги разстреляме, дали ще ги съдим, няма значение ".

Кулминацията бяха взаимните обвинявания сред Славчев (МИР) и Расате във " фашизъм " и " съветски чехъл " и фантазиите на Чикагото, че в качеството си на кандидат-президент бил преговарял " скрито " с Русия за нов 10-годишен контракт за доставки на природен газ.

Днес програмният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков даде пояснения. Преди минути той написа следното във фейсбук:
 Емил Кошлуков се извини на феновете и екипа на Панорама
" Може би би трябвало още веднъж да напомним, че съгласно последните промени в Изборния кодекс, в Българска национална телевизия сме длъжни да предоставим еднообразно време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се дефинира с чоп от ЦИК. Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива би трябвало да демонстрираме. Или както обича да споделя Остап Ибрахимович в сходни обстановки, тук несъмнено не е Рио де Жанейро. Благодаря на сътрудниците за търпението им, откровено се надявам, че в идващото национално заседание ще ни чуят към този момент и ще трансформират тази недомислена корекция. Предизборната акция в медиите не трябва да поврежда психологичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни фенове, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева особено ".

Отношение по тематиката даде и Огнян Минчев, известен български политолог:
 Огнян Минчев коментира за какво се позволяват сходни човеци до народен ефир
" Заставянето на публичните медии да организират обществени диспути с представители на всички регистрирани за изборите партии е един от " най-ценните дарове " на парламентарната група на Има Такъв Народ при предпоследната смяна на изборния закон. Отблъскващата клоунада на девианти, пипнали микрофона бе стъписваща за всички ни през акцията за предходните избори. Ако в Народното събрание заседаваха почтени хора, първата им грижа при новата смяна на изборния закон трябваше да бъде отменянето на прословутия член, по който се организират тези срамни за всички ни диспути. Но за тях това се оказа последна грижа. За всичко им стигна времето - за машинни и хартиени бюлетини, за взаимни обвинявания за изборни фалшификации, единствено не и за възобновяване на достойните граници на предизборната акция като поредност от обществени диспути за националните проблеми и техните вероятни решения.

Не съм фен на тайните теории, само че тук мога да видя единствено две рационални аргументи срамното шоу на девиантите да продължава. Първата - целеустремено присмиване и деградиране на самата полезност на демократичния политически развой - на демократичната политическа система. Посланието е ясно - " Нали искахте народна власт - ето ви я! " В комбиниране с невъзможността на партиите да излъчат обикновено държавно управление към този момент три години, тази насмешка постила пътя за еднолична власт и властническа тирания. Втората причина - да се уголемява оптимално общественото наличие на прокремълската русофилска агитация по всеки мотив, в това число във връзка на идни избори. Ако сте обръщали внимание - телевизионните и радио дегенерати, пуснати пред аудитория от изборния закон са съвсем напълно русофили. Един желае неутралитет, втори - вън от Европейски Съюз и НАТО, трети - мир и обич вместо война. Така с един патрон се удрят два заека - демокрацията се осмива, а евразийската кремълска сатрапия се възвеличава. Да, прекомерно долнопробно с цел да е смешно!$

"
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР