В настоящия нестабилен геополитически контекст, България подкрепя разгръщането на международната

...
В настоящия нестабилен геополитически контекст, България подкрепя разгръщането на международната
Коментари Харесай

България подкрепя подобряването на комуникационната свързаност на ЕС чрез изграждане на подводни кабели

В сегашния неустойчив геополитически подтекст, България поддържа разгръщането на интернационалната информационна съгласуваност на Европейския съюз посредством създаване на подводни кабели.

Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Дилян Берковски по време на присъединяване си в неофициален съвет на министрите под егидата на Френското председателство, формат: „ Транспорт, телекомуникации и енергетика “.  България приготвя планове за спомагателна съгласуваност през Черно море със прилежащи страни.

“Разполагането на повече нови и самостоятелни опорни трасета и инфраструктури покачва устойчивостта на интернет, защото се построяват нови различни направления, по които данните могат да се предават при положение на офанзива или повреди. Готови сме да работим с страните членки и Европейската комисия за проектирането на наложителна система за докладване на спирания от операторите на подводни кабели. Имаме интерес също към използване на платформата за портал за данни ЕС-Балтийско-Черно море и планове за локална съгласуваност в страните от Източното партньорство “, съобщи заместник-министър Берковски.

99% от световния интернет трафик минава по подводни кабели, означиха министрите по време на форума. Към 2021 година в употреба са 436 подводни кабели с обща дължина 1,2 милиона км. Устойчивостта и защитеността на тази инфраструктура е от извънредно значение, изключително в интервал на ръководство на рецесии, когато електронните съобщителни мрежи са от решаващо значение за разпространяването и приемането на информацията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР