В наши дни светът е обсебен от слабостите. Физически лица,

...
В наши дни светът е обсебен от слабостите. Физически лица,
Коментари Харесай

Четиво в аванс: Позитивният лидер

В наши дни светът е захласнат от слабостите. Физически лица, организации и даже страни считат, че отстраняването на разпознатите неточности и дефекти е единственият метод да се доближи върха на триумфа и да се вземат решение комплицираните въпроси. Но тази свръхзаетост със слабостите ни е най-голямата заблуда на нашето време и голяма загуба на най-ценните запаси, които имаме като човешки същества – нашите неповторими мощни страни.

Известният мотивационен специалист и софтуерен водач Ян Мюелфайт предизвиква всеки да открие мощните си страни с книгата си „ Позитивният водач ", която преди малко излезе и на българския пазар, издадена от фондация „ Център за публично развиване ".

Пълна с мъдрост, събрана през времето на една дълга и бележита кариера и надграждаща най-хубавата положителна логика на психиката, тази книга ви демонстрира по какъв начин да бъдете индивидът, който въодушевява другите за нови висоти. Страхотно управление за това да станете достоверен водач и ентусиазъм за по-щастлив и логичен живот. Това е книга, която отстоява цената на хората над облагата с мъдростта, че облагите ще бъдат непряк артикул на щастливите и положителни хора.

Ян Мюелфайт е световен пълководец, коуч и наставник на изпълнителни шефове. Той е някогашен началник на Майкрософт Европа и умел деец в ИКТ промишлеността, като служи 22 години във високотехнологичния колос. Ян се е специализирал в лидерски коучинг, като оказва помощ на видни персони и организации от бизнес, научен, политически и състезателен генезис да се възползват от мощните си страни, с цел да реализиран изключителни резултати.

Понастоящем е резидентен изпълнителен шеф (англ. „ entrepreneur in residence ”) към INSEAD и коуч на студенти по Executive MBA в университета в Кеймбридж, както и член на бизнес консултативния съвет към Imperial College в Лондон. Отдаденият му метод към живота и реализацията му като водач и коуч са го създали известен преподавател. Той е почитан посетител на събития от ранга на WEF, OECD, EC, EP, Harvard, INSEAD, Cambridge и Economist. Интервюиран е също от CNN, CNBC, Bloomberg, Financial Times, New York Times и The Wall Street Journal, наред с други медии.

Роден през 1962 година, Ян Мюелфайт израства в Чехословакия. Преди да се причисли към Майкрософт, той е работил както в обществения, по този начин и в частния бранш. Ян се издигна от едни скромни условия, с цел да успее в световната стопанска система – „ висшата лига “. От главно значение за триумфа на Ян е способността му да въодушевява хората и екипите да реализират повече, в сравнение с са предполагали, че е допустимо. Неговата персонална задача е „ Помагам на обособени лица, организации и страни по света да отключат човешкия си капацитет. “

Специално за читателите на „ Мениджър Нюз ", следват фрагменти от книгата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР