В нашето решение нямаше нищо изненадващо, защото то беше предварително

...
В нашето решение нямаше нищо изненадващо, защото то беше предварително
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Оптимист съм относно успеха на третия мандат

В нашето решение нямаше нищо изненадващо, тъй като то беше авансово обосновано –   ние го бяхме декларирали на срещите, които организирахме с мандатоносителя.

По-странното е, че самите вносители от „ Продължаваме промяната “ не направиха в  зала никакъв опит да обяснят претекстовете за своята декларация и да потърсят поддръжка “.  Това съобщи зам.-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Атанас Зафиров в ефира на Nova News.

Депутатът от левицата сподели, че Българска социалистическа партия е подкрепила напъните на мандатоносителя за търсене на разговор и за намиране на решения, само че от Политическа партия са заложили условия в декларацията, за които са знаели, че Българска социалистическа партия няма да се съгласи.

„ Това демонстрира, че самите те са били наясно, че декларацията няма по какъв начин да мине. Тя по-скоро е имала някакъв имиджов темперамент, приказва на избрана електорална част от българското общество ”, посочи Зафиров.

Той  посочи, че от левицата не са били съгласни с външнополитическата част в декларацията на Политическа партия, както и с нейната бюджетната рамка и желанията за 3% бюджетен недостиг. „ Това обезсмисля една огромна част от тази декларация, в която са заложени положителни обществени детайли, само че с 3% бюджетен недостиг това няма по какъв начин да стане, няма да има задоволително пари “, добави социалистът.

Според Зафиров преговорният развой за сформиране на държавно управление би трябвало да се води пред цялото общество – без задкулисие. Той уточни, че би било рационално да се даде закрепен времеви небосвод за работа на държавното управление, както и авансово да се сформира лист с уговорките, които би бил поел един подобен кабинет.

Зафиров уточни, че Българска социалистическа партия би взела участие във всевъзможни диалози, само че  категорично няма да поддържа мандат на Движение за права и свободи и „ Възраждане “.  Социалистът добави, че през последните седмици с Демократична България са се разминали най-много във връзка с външнополитическите си оценки. „ Но споменът за нашето сполучливо ръководство към момента е много свеж и би бил бонус при възможни диалози “, посочи Зафиров.  

„ Българска социалистическа партия е подредена партия и следва логичност на държание. Оптимист съм във връзка с триумфа на третия мандат. Всеки ден поддържам връзка със своите сътрудници и знам, че по-голямата част от тях споделят моя оптимизъм “, сподели Атанас Зафиров.

Той дефинира  неналагането на несъгласие на даването на оръжие за Украйна и уволненията на хора от Българска социалистическа партия като изменничество на президента Радев към левите хора.

Според Зафиров в Плана възобновяване и резистентност има недостатъци, само че неговото предоговаряне би било рисково, тъй като може да забави процесът и да ни лиши от средства. „ По отношение на „ Мариците “ обаче би трябвало да бъдем безкомпромисни – да не се затварят “, безапелационен бе Атанас Зафиров. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР