В нашата Конституция разделението на властите е прокламирано, но не

...
В нашата Конституция разделението на властите е прокламирано, но не
Коментари Харесай

Ива Митева: Смятам, че най-доброто е президентът да посочва министър-председателя


„ В нашата Конституция разделянето на управляващите е прокламирано, само че не е доведено до дъно. Ние предлагаме народът да реши каква да е формата. Конкретното решение неведнъж го казахме. Това, което считам, че е най-хубавото, е президентът да показва министър-председателя, а той, от своя страна, да дефинира кабинет, който да мине през избор на доверие в Народното събрание “.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ кандидат-депутатът от „ ИТН “ Ива Митева.

Тя посочи, че президентът ще дефинира на коя партия да даде мандат без значение кой завоюва изборите.

Според нея измененията към предоставяне на по-големи пълномощия на президентската институция ще доведат до по-голям баланс сред управляващите.

Коалиционните връзки

„ Аз считам, че ИТН е благонадежден сътрудник, на който дейностите са предвидими. Няма случай, в който да сме дали обещание нещо и да не сме го изпълнили. Сигурно на някой не му е харесало, само че мисля, че това, което направи Има Такъв Народ е показателно по какъв начин би трябвало да се води политика. Хората желаят персони. Не считам, че натискането на бутон би трябвало да продължи да бъде предписание. Има Такъв Народ не излъга никого “, акцентира Митева.

„ Аз бях от дребното, които до последно се борих да има кабинет с третия мандат, само че осъзнах, че е по-добре да идем на избори. Виждах, че когато се споделя нещо и се търсеше вярното решение, срещах бариера “, добави тя.

„ Няма по какъв начин да има избор на съмнение против министър-председателя и по-късно да кажеш, че искаш по-късно още веднъж с него. По отношение на Асен Василев ние казахме, че сме склонни да го подкрепим, само че той отхвърли диалози с нас. Той реши да купува депутати, да тръгне по недемократичен път “, уточни Митева и добави, че и Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия, също е отказала да поддържа Кирил Петков за министър председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР