В Народното събрание имаше нормален парламентарен контрол, на който управляващите

...
В Народното събрание имаше нормален парламентарен контрол, на който управляващите
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Надявам се, че няма да бъде пипан дългът от 7,3 млрд. лв.

В Народното събрание имаше естествен парламентарен надзор, на който ръководещите от трибуната уверяваха какъв брой добре се оправят със обстановката. Интересно е, обаче, за какво българските жители не усещат това тяхно справяне със обстановката? Тоест, усещат го и то по джоба си го усещат, в случай че създадем една бегла параленост на цените преди една година и в този момент. Това сподели за Bulgaria ON AIR някогашният ръководител на Народно събрание от ГЕРБ Димитър Главчев.

„ Всъщност, преди към година беше последният ден на последното държавно управление на Бойко Борисов, дружно с съдружни сътрудници. Хубаво е да прецизираме, че с изключение на първото държавно управление, всички последващи държавни управления, т.е. още две, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили бяха в коалиция с други партии. Не знам за какво се не помни това и всички приказват за последните 12 години, в случай че има година и половина ръководство на Пламен Орешарски, с което освен ГЕРБ нямаше нищо общо, а протестираше с всички останали, стачкуваха хиляди по улиците “, разяснява Димитър Главчев.

„ Значи, или Бойко Борисов и държавните управления са отговорни, или войната в Украйна, единствено че в стопанската система стартира незабавно след ръководството на Бойко Борисов, като в действителност имаше две служебни държавни управления и сегашните министър председател и вицепремиер бяха министри в тези държавни управления. Тоест, те си организираха политика и организират своята политика. В последното служебно държавно управление го нямаше Кирил Петков, всички знаем заради каква причина, защото се оказа, че има двойно поданство, попълнил е декларация с погрешно наличие. Иначе, те организират своята политика от една година и в действителност плодовете започваме да ги берем в този момент, неприятното е, че все по-гнили и по-гнили стават плодовете, които всички берем “, съобщи Димитър Главчев.

По мотив високата инфлация и актуализацията на пенсиите, Димитър Главчев разяснява: „ Финансовият министър и вицепремиерът споделиха, че са нараснали пенсиите, в случай че пенсионерите не са разбрали. Но не могат да ги вземат, тъй като не работят пощите, те даже не могат да си получат пенсиите, а дали са увеличени или не, те може даже да не знаят. Актуализацията на бюджета има генерална големина, нищо не се знае по тази актуализация. Надяваме се, което аз нямам доверие по какъв начин ще стане, че няма да бъде пипан размерът на позволения дълг, който е 7,3 милиарда лева до края на годината. Това беше в междинния доклад, който в този момент беше признат, и знаем до по кое време ще работи, по тази причина умерено можем да го назовем промеждутъчен. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР