В Народното събрание днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще

...
В Народното събрание днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще обяви името на номинирания за премиер в парламента

В Народното събрание през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов ще разгласи името на номинирания за министър-председател на кабинет с първия мандат. А служебният министър председател Гълъб Донев ще дава отговор на въпроси на депутати в границите на парламентарния надзор.

Че ГЕРБ-СДС ще разгласят през днешния ден своя претендент за министър председател, заяви през вчерашния ден водачът Бойко Борисов. Той беше безапелационен, че групировката му ще извърви до дъно процедурата по първия изследователски мандат и още веднъж се обърна към ПП-ДБ за поддръжка за програмно държавно управление с къс управнически мандат.

Борисов загатна, че претендентът за министър-председател ще е горделивост за България и Европа и ще има решаваща роля за състава на бъдещия кабинет.

По неофициална информация става дума за българския еврокомисар Мария Габриел.

Ако не получат поддръжка от втората политическа мощ " разчитаме на останалите партии, да подадат по същия метод и да споделят тази отговорност, да преведем България през това тресавище, в което сме заседнали ", сподели Борисов.

" Много умувахме какво ще понесе като пасив партията, доста с сътрудниците, само че който го е боязън от мечките, не върви в гората. "

А в пленарна зала 12 министри ще дават отговор на въпроси на депутати.

Парламентарният надзор беше отсрочен в петък поради избора на непрекъснати комисии и чуванията на вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и енергийния министър Росен Христов.

Заради командировка в чужбина Христов ще отсъства през днешния ден, само че Пеканов, министър председателят Гълъб Донев, вицепремиерите му и министри от служебния кабинет ще дават отговор на общо 36 въпроса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР