В Народното събрание бе гласуван проект на решение, който гласи,

...
В Народното събрание бе гласуван проект на решение, който гласи,
Коментари Харесай

„Възраждане“: Днес взехме историческо решение за България. Но НС има още 1-2 седмици живот

В Народното събрание бе гласуван план на решение, който гласи, че Народното събрание задължава Министерски съвет да отвори Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) в частта „ Енергетика “ и да предоговори изискванията за понижаване на въглеродните излъчвания от производството на електрическа енергия. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Искра Михайлова от „ Възраждане “.

,,Още в първата версия на Плана започнаха да се разясняват тези рискове за въглищните централи и ние от „ Възраждане “ бяхме извънредно дейни по тематиката, защото тези текстове касаят всеки един български жител. Не се отказахме в нито един ден да обясняваме, че няма по какъв начин един проект, един документ, който касае възобновяване от Коронавирус рецесията, да дефинира енергийната тактика на България “, допълня тя.

Днес от „ Възраждане “ постигнахме една голяма победа да обединим Народното събрание към решение, което е извънредно значимо за България. Да, наясно сме, че зад този консенсус не стоят откровени планове, а политическо двуличие, тъй като изборите са на прага и Народното събрание има още една-две седмици живот. Българските жители не трябва да не помнят кой по какъв метод предпостави опцията България да попадне в тази голяма рецесия, сподели още Михайлова.

Тя посочи, че взетото решение не отваря ПВУ, а задължава държавното управление да стартира договаряния за отваряне на Плана, предава novini.bg.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР