В напълно променена зала започна традиционният за село Николово фолклорен

...
В напълно променена зала започна традиционният за село Николово фолклорен
Коментари Харесай

Двоен празник събра мало и голямо в Николово /снимки/

В изцяло изменена зала стартира обичайният за село Николово фолклорен събор „ Пъстрина пее и танцува “.  Обновената постройка на читалище „ Народен будител 1927 “ събра десетки фенове, артисти и танцьори. 
Основният ремонт на читалището е най-голямата инвестиция, направена в Николово със лични средства на община Монтана, съобщи секретарят на общината Мариус Конов. Той прочете одобрение от кмета Златко Живков, който не участва на събитието, поради публична аудиенция в побратимения на Монтана град Шмалкалден в Германия.
„ В Николово живеят будни хора, които не един път в историята си са отстоявали своите права и които заслужават да имат модерна, подредена, европейска среда за работа, творчество и празници “, се споделя в писмото на кмета.
Пред публиката приказва кмета на Николово Димитър Стоянов и ръководителят на читалището Цеца Тодорова. 
„ Имаме три състава, работим с хореографи, библиотеката ни е богата, описа тя. Фолклорният събор се прави всяка година в последната събота на август от незапомнени времена. Днес в него ще вземат участие певчески и танцови групи от селата Славотин, Долно Белотинци, Липен, Замфирово и Горно Церовене. След програмата всички ще се съберем на площада. Поканили сме духов оркестър „ Монт мюзик “ и обичайно ще приключим празника с хоро. Благодаря на кмета на Монтана и на целия екип, с помощта на които през днешния ден сме в тази приветлива среда ", добави Тодорова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР