В над 100 населени места все още няма ток, ситуацията

...
В над 100 населени места все още няма ток, ситуацията
Коментари Харесай

Неделни закачки : Денков каза на Пеевски да се качва на снегорин и да отива да чисти

В над 100 обитаеми места към момента няма ток, обстановката е тежка в съвсем цялата страна, обяви премиерът акад. Николай Денков след изключително заседание в Министерския съвет, в което участваха онлайн и регионалните шефове.

Премиерът сподели, че случилото се е можело да се планува, само че не и да се предотврати. По думите му " бързо " в този случай " значи наличните екипи да имат задоволително време да отстранят всички подреди, а те са стотици по ел. зареждането ". 

В нощта против неделя над 100 души са били освободени от снежни клопки.

" Продължават да се разчистват пътищата, само че има няколко области, в които е извънредно мъчно, тъй като снеговалежът продължава смесен със мощни ветрове ", сподели Денков и предизвести, че в Шумен, Силистра и Разград ще продължи да е тежко и през идващите часове.

" Мобилизирани са всички екипи, работят, само че където има мощен вятър, продължава снеговалежът, няма по какъв начин да излязат екипите и да оправят жиците, тъй като това е заплаха за живота на електротехниците ", уточни министър председателят.

Той предизвести родителите на възпитаници да наблюдават информацията, защото сега се събират данни от районните инспекторати къде за утре се планува образование в електронна среда и къде няма да може да се проведат образователни занятия.

След журналистически въпрос Денков отговори и на глобения за корупция по закона " Магнитски " Делян Пеевски, който по-рано излезе с послание към него, че  " Г-н Премиер, сняг онлайн не се чисти! Докажете, че сте подобен, като дружно с министрите слезете при бедстващите хора ". " Ако желае, той да излезе със снегорин, с лопата, с каквото желае, и да почисти снега. Ролята на институциите е да обезпечават спомагателна поддръжка ", уточни Денков по адрес на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи и добави, че явно Пеевски не е наясно с ролята на премиера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР