В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника

...
В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника
Коментари Харесай

ДНСК спря строеж на комплекс на Божков

В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията народен строителен надзор (ДНСК) и основния проектант на София да извършат незабавна инспекция на законността на осъществено строителството в комплекс Nove Homes на жилищни здания за продажба на бул. „ Цар Борис III " № 126 в София.

Проверката на дирекцията е открила, че не са изпълнени специфичните условията за правила и нормативи за устройство на обособените типове територии и устройствени зони, защото в капиталовия план по част „ Архитектура “ жилищните здания са проектирани и изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка и без да е спазено дистанцията сред тях, несъмнено в приложенията.

Въз основа на направените констатации, ДНСК подхваща дейности по осъществяване на процедури по прекъсване и възбрана използването на част от градежа, на съображение член 224, алинея 1, т. 7, като е формиран констативен акт, който е съображение за започване на административно произвеждане по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за прекъсване на градежа. Предстои издаване и на стимулирана заповед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР