В началото на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар

...
В началото на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът отново не успяват да поскъпнат към долара

В началото на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ се обезценяваше едва по отношение на еврото, йената и лирата стерлинг след устойчиво подсилване в миналата сесия. По-късо посоката се обърна и американската валута още веднъж потегли нагоре във връзка с европейските си съперници.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), губи 0,14%, по-широкият WSJ Dollar Index - 0,27%.

Към 10:07 часа българско време общата европейска валута поевтинява с 0,22% по отношение на $ и се търгува на равнище $1,0707 за едно евро спрямо $1,0726 за евро в края на предходната сесия.

Обменният курс на английската лира стерлинг възлиза на 1,1996 $ за един паунд спрямо 1,2019 $ за паунд в края на предния работен ден.

Вчера пазарната стойност на еврото падна с 0,7% по отношение на $, а на паундът - с 0,3%. Укрепването на американската валута беше подкрепено от мощните статистически данни за пазара на труда в Съединени американски щати през януари, които демонстрираха, че Федералният запас има задоволително пространство за маневриране във връзка с по-нататъшно стягане на паричната политика.

Президентът на Федералната аварийна банка на Атланта (FRB) Рафаел Бостик сподели в изявление за Bloomberg в понеделник, че Фед евентуално ще би трябвало да увеличи лихвите по-високо от предстоящото, защото икономическата интензивност в Съединени американски щати се забавя едва. " Това ще значи, че ще би трябвало да свършим малко повече работа. И мисля, че Фед ще би трябвало да увеличи лихвите по-високо, в сравнение с предвиждам сега ", сподели Бостик.

Търговците чакат нови сигнали от ръководителя на Федералния запас Джеръм Пауъл, който ще приказва в Икономическия клуб на Вашингтон във вторник.

Стойността на $ по отношение на йената през днешния ден сутринта падна до 132,24 йени против 132,66 йени за $ при затварянето на предходната борсова сесия.

В понеделник йената поевтиня с повече от 1% по отношение на $ след известие във вестник Nikkei, че японското държавно управление предлага поста на началник на централната банка на настоящия заместител Харухико Курода, който се пенсионира през април.

Масайоши Амамие е заместител на Курода от 2018 година и се счита за един от създателите на ултрамеката политика на Японската централна банка. Експерти считат, че назначението му на поста началник на Централната банка усилва възможностите за опазване на сегашния метод на японския регулатор към паричната политика, отбелязва Bloomberg.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР