В началото на тази пленарна сесия ГЕРБ предприема промени в

...
В началото на тази пленарна сесия ГЕРБ предприема промени в
Коментари Харесай

ГЕРБ обяви промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии

В началото на тази пленарна сесия ГЕРБ подхваща промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии.

Това съобщи в декларация на групата ръководителят й Даниела Дариткова в първия работен ден за годината на Народното събрание, с който започва и новата пленарна сесия.

По думите й тези промени би трябвало да се случат в първата половина на година, с цел да са отдалечени от изборите следващата година, с цел да се покаже, че нямат избирателен темперамент.

" Двата нормативни акта са основополагащи за изборния развой в България, надяваме се, че всички политически сили ще подходят отговорно към тези тематики ", сподели още Дариткова.

Тя акцентира на обстоятелството, че метода на провеждането на изборите и финансирането на политическите партии са значими за изборния развой.

" Трябва да се управлява харченето на парите от държавните дотации, да се наложи надзор, с цел да потвърдим на българските данъкоплатци, че парите им не се харчат от политиците ", сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.

В декларацията на групата Дариткова означи, че се обрисуват проблеми във вътрешен и интернационален проект и подаде ръка за разговор към опозицията: " Затова би трябвало да има разговор сред политически сили, без значение дали са съпротива или ръководещи. За нас тази атмосфера е значима ", сподели Даниела Дариткова.

От ГЕРБ заявяват още, че образованието остава дълготраен приоритет и се надяват това да е припознато от всички политически сили.

Ще се работи и върху проблемите с въздуха и водата, като Перник ще се трансформира в тласък за решение на проблемите, приключи декларацията на ГЕРБ.

" Нека годината ни донесе повече примирение и по-малко политически спорове ", прикани в края Даниела Дариткова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР