В началото на срещата премиерът Денков благодари за приема и

...
В началото на срещата премиерът Денков благодари за приема и
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие днес на официална среща премиера Николай Денков

В началото на срещата министър председателят Денков благодари за приема и акцентира позитивната настройка на кабинета към задачата и делото на Българската православна черква както в предишното, по този начин и в сегашното. Той изрече благодарности и за това, че Църквата се включи в подпомагането на бежанците от Украйна, бягащи от войната с организирането на благотворителни акции и заслон.

 

От страна на Българската черква Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний благодари на страната за оказаната поддръжка и за помощта в пазаруването на храм за сънародниците ни в Щутгарт, Германия.

 

В хода на срещата бяха споделени разнообразни начинания и действия, които провежда Българската черква и в частност Софийската света митрополия, както и бе подложен въпросът за междуконфесионалния разговор, в който БПЦ има водеща роля на обединител. Страната ни бе изтъкната като образец за любовта и толерантността сред вероизповеданията освен в Балканския полуостров, само че и в Европа.

 

Въпросът за религиозното обучение и въвеждането на предмета " Религия ", като задължителноизбираем, също бе дискутиран. Духовниците споделиха на министър-председателя, че в последните няколко години Светият синод издаде учебници за предмета " Религия-Православие ", с които да се преподава в учебните заведения. Изтъкната бе и голямата изгода освен за църквата, само че и за страната от въвеждането на предмета, посредством който децата да бъдат учени на добродетелност, добрина и религия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР