В началото на март ще бъдат платени средствата за февруари

...
В началото на март ще бъдат платени средствата за февруари
Коментари Харесай

Здравният министър обяви кога ще бъдат платени парите за февруари на хората с ТЕЛК

В началото на март ще бъдат платени средствата за февруари на хората, имащи решения от ТЕЛК. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в след съвещание на Министерския съвет.

Има огромно усложнение сега, само че персонално съм издал заповед за прекачване на данните в осведомителната система, които сега се обработват, добави той. Средствата ще бъдат изплащани от Агенцията за обществено подкрепяне и от Национален осигурителен институт, уточни още той.

Преди дни заместник-министърът на опазването на здравето доктор Динко Странски уточни, че на 10 февруари към всички заинтригувани институции от Министерството на здравеопазването е подадена информация за лицата с изтекло експертно решение преди влизането в действие на измененията в Закона за хората с увреждания.

Гражданите не би трябвало да подхващат нищо в допълнение, защото всичко се дава на институциите по електронен път. В случаите на нужда от преосвидетелстване, хората би трябвало да подадат заявление за преосвидетелстване по нормалния ред най-малко три месеца преди приключване на периода на експертното решение, добави доктор Странски, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР