В началото на март някои потребители на Facebook получиха мистериозен,

...
В началото на март някои потребители на Facebook получиха мистериозен,
Коментари Харесай

Facebook блокира хора, които не са активирали Facebook Protect

В началото на март някои консуматори на Фейсбук получиха тайнствен, сходен на спам имейл, озаглавен „ Вашият акаунт изисква разширена отбрана от Фейсбук Protect “, в който се споделя, че би трябвало да включат функционалността Фейсбук Protect (която биха могли да създадат, като натиснат връзка в имейла) до избрана дата, или акаунтът им ще бъде заключен.

Това, съгласно Фейсбук, е „ стратегия за сигурност за групи от хора, които е по-вероятно да бъдат следени от злонамерени хакери, като бранители на правата на индивида, публицисти и държавни чиновници “. Програмата има за цел да подсигурява, че тези сметки се следят за хакерски закани и че са предпазени посредством двуфакторно засвидетелствуване (2FA).

За страдание имейлът, който Фейсбук изпрати от адрес [email protected], наподобява на много постоянно срещана форма на спам и е евентуално доста хора да го пренебрегват.

Всъщност не беше спам. Първият краен период за доста хора беше четвъртък, 17 март, а в този момент те са блокирани от сметките си във Фейсбук - и имат проблеми с процеса, който Фейсбук е дал, с цел да ги върне назад, написа The Verge.

Тези, които не са задействали Фейсбук Protect преди крайния период, получават известие, обясняващо за какво не могат да влязат в сметките си и оферират да им оказват помощ да го включат. Това обаче се оказва, че не постоянно работи.

От Meta са коментирали, че работят по премахване на казуса и всички случаи ще бъдат прегледани.

Повече  може на намерите в графа Технологии.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР