В началото на днешното първо заседание за годината на Общински

...
В началото на днешното първо заседание за годината на Общински
Коментари Харесай

БСП: Не на демонтажа и преместването на Альоша! Историята свързва минало, настояще и бъдеще!


В началото на днешното първо съвещание за годината на Общински съвет – Пловдив бе прочетена нарочна декларация във връзка декларирано предложение за пренасяне на паметника „ Альоша”. Позицията от името на общинските съветници на Българска социалистическа партия,парламентарната група на социалистите в Народното събрание и Градския съвет на БСП-Пловдив показа ръководителят на групата общински съветници на „ Българска социалистическа партия за България “ Калин Милчев. В нея се упорства за запазване на историческата ни памет. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

„ Историята е онази невидима нишка, която свързва минало, настояще и бъдеще в едно неделимо цяло. Паметниците са тези репери, които ни събират, от време на време ни отдалечават, само че постоянно пазят паметта за нашия общ път през времето. Те би трябвало да останат такива, каквито са “, показват социалистите в декларацията.

Преди началото на съвещанието, пред постройката на Ощинскиясъвет се събраха стотици жители, които също показаха ясна позиция за опазване мястото и смисъла на паметника, прочут с общонародното име „ Альоша “, ситуиран на „ Хълма на Освободителите” („ Бунарджика”).

Сред тях бяха народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин, Иван Петков, Манол Генов, Иван Ченчев и Георги Свиленски. Всички присъстващи обявиха, че са подготвени за общи дейности, с които да покажат, че с разрушение и заклеймяване на монументи не може да се реализира публично единение.

Толерантността е по-силна и скъпа за създаване на общия ни дом Пловдив, безапелационни са от Горско стопанство на Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия благодари за поддръжката на пловдивското общество.

Декларацията е подкрепена от: Народно събрание на БСП; Горско стопанство и Областен съвет на Българска социалистическа партия гр. Пловдив; Народно събрание, Градски и регионален препоръки на БАС; Политически клуб „ Тракия “; Партия „ Екогласност “; Общински съвет на „ Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса “ - Пловдив; Областен координатор на Сдружението на запасното войнство „ За достойнството на пагона “; Българско астронавтско сдружение, клон гр. Пловдив; Председател на авиационен клуб „ Чисто небе “ гр. Пловдив; Председател на съдружие „ Славянски свят “; „ Национално придвижване Русофили “ – Клон гр. Пловдив; Сдружение Руски клуб " Отечество " - гр. Пловдив и други

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР