В началото на декември Нова Зеландия ще сложи край на

...
В началото на декември Нова Зеландия ще сложи край на
Коментари Харесай

Нова Зеландия въвежда светофарна система за ковид

В началото на декември Нова Зеландия ще постави завършек на над тримесечната карантина в най-големия град на страната - Окланд, като приложи нова тактика за битка с ковид. Това съобщи новозеландската премиерка Джасинда Ардърн, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От 3 декември управляващите ще се стремят да възпират разпространяването на Ковид-19, вместо да се пробват да го отстраняват изцяло, сподели тя пред публицисти. Още никоя страна не е съумяла да ликвидира напълно разновидността Делта, само че Нова Зеландия има по-големи шансове от множеството страни, добави министър-председателката.

До момента държавното управление водеше политика за " нулев Ковид " със строги локдауни, старателно следене на контактите на инфектираните и непоколебим граничен надзор. В петмилионната страна има единствено 40 жертви на вируса и след напън за повдигане на карантината в Окланд Ардърн се съгласи на намаляване на рестрикциите при имунизирани 83 % от популацията, а не както тя в началото планираше при имунизирани 90 %.

Ще бъде въведена нова, " светофарна " система -: зеленото ще значи липса на антивирусни ограничения, жълтото - наложително носене на маски на избрани места, а при червен код комерсиалните обекти ще обслужват единствено имунизирани и ще се съблюдава обществена отдалеченост.

Строгите карантинни правила за идващи от чужбина остават в действие, само че Ардърн се ангажира да ги смекчи при започване на 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР