В Мюнхен започва Международната конференция по сигурността. Ролята на Евросъюза

...
В Мюнхен започва Международната конференция по сигурността. Ролята на Евросъюза
Коментари Харесай

Започва 55-ата конеференция по сигурността в Мюнхен

В Мюнхен стартира Международната конференция по сигурността. Ролята на Евросъюза и европейската политика за сигурност, трансатлантическото съдействие, както и вероятните последствия от връщане на ерата на оръжейната конкуренция сред великите сили са част от тематики, които ще бъдат разисквани на международния конгрес. В него взе участие и българска делегация, водена от премиера Бойко Борисов, съпровождат го министърът на външните работи Екатерина Захариева и на министърът на защитата Красимир Каракачанов.

В идващите два дни 600 делегати от целия свят - политически водачи, представители на научните среди, бизнеса и правозащитни организации, ще разискват интернационалната политика по сигурността. Това е 55тото издание на Конференцията и, съгласно уредниците, е най-мащабното в историята на формата. Откриването на конференцията е поверено на министирите на защитата на Германия - Урсула фон дер Лайен, и на Англия - Гавин Уилямсън.

Освен политиките в региона на защитата, делегатите ще разясняват връзките сред Запада и Русия, рецесията в Украйна, споровете в Близкия изток, обстановката във Венецуела, ролята на Китай. За първи път в формалната стратегия е включена и тематиката " Климат и сигурност ".
 Премиерът Борисов ще взе участие в интернационална конференция по сигурността в Мюнхен Премиерът Борисов ще взе участие в интернационална конференция по сигурността в Мюнхен
Премиерът Бойко Борисов отпътува през днешния ден за Мюнхен, където ще взе участие в интернационална конференция по сигурността. Вижте повече от специфичния ни делегат И...

До в този момент тя беше част от съпътстващите начинания.

За едно от ключвите събития на Конференцията се смяташе взаимното присъединяване на канцлера на Германия - Ангела Меркел и президнетът на Франция - Еманюел Макрон. Той обаче анулира изявата си с пояснение, че желае да се концентрира върху вътрешната политика. Коментарите са, че Макрон се е отказал да приказва в Мюнхен поради различията на Париж и Берлин за " Северен поток " - 2. Конференцията се организира при засилени ограничения за сигурност. 4 400 служители на реда, с 400 повече от предходната година, се грижат за сигурността на делегатите.

Планирани са голям брой митинги на пацифистки и антиглобалистки организации.

 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР