„В моята заповед за уволнение нищо не пише за италианците”,

...
„В моята заповед за уволнение нищо не пише за италианците”,
Коментари Харесай

Николай Проданов: Италианската афера няма общо с уволнението ми от ВТУ

„ В моята заповед за уволняване нищо не написа за италианците”, съобщи в ефира на bTV Николай Проданов, учител във ВТУ и зам.-министър на правораздаването.
Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов беше дисциплинарно уволнен като учител във Великотърновския университет (ВТУ). Според Проданов университетското управление съврзва името му с противозаконни свидетелства за учителска дееспособност на 170 италиански жители, издадени от образователното заведение.
„ Това, което знам е, че в университета се разви тезата, че в Италия има липса на педагогичен фрагменти, има хора с висше обучение, само че огромна част от тях нямат учителска дееспособност. И има една пазарна опция за Великотърновския университет да квалифицира италианските висшисти, като ги образова за учители “, сподели Проданов.
Той разгласи, че не знае на какъв език се развива действието. И изясни, че с цел да се образоват тези хора в университета, той би трябвало да признае техните дипломи, тъй като те не са по българските стандарти.
„ Това решение би трябвало да го вземе академическия съвет, само че то не е взето, когато е трябвало. И когато пристигнал моментът да се оформят техните свидетелства, че имат дееспособност, в НАЦИД (Националният център за информация и документация) са поискали подобен документ за дипломите”, изясни Проданов.
По неговите думи се е дописал един остарял протокол от академическия съвет отпреди няколко месеца и прокуратурата твърди, че потреблението на този документ съдържа в себе си признаци на осъществено правосъдно закононарушение.
„ На уеб страницата на университета се появи известие, в което тези изводи се отричаха и беше декларирано, че аз съм уволнен дисциплинарно поради това, че не съм си изпълнявал отговорностите в университета, което не е правилно “, сподели заместник-министърът на правораздаването.
„ Обвинен съм, че в края на предходната година не съм си извършил едни избрани отговорности по взимане на часове”, добави той. Проданов посочи, че това няма връзка със случая с италианската спекулация.
Ясно е кой е подал сигнала – това е различен сътрудник, само че се прави внушението, че аз съм въздействал, с цел да стигне прокурата до извода, че има осъществени престъпления. Твърди се, че зам.-министър на правораздаването – част от изпълнителната власт, може да окажа някакво влияние върху прокуратурата, акцентира Николай Проданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР