В Москва заради пожар в трафопост десетки жилищни сгради останаха

...
В Москва заради пожар в трафопост десетки жилищни сгради останаха
Коментари Харесай

Десетки жилищни сгради в Москва останаха без ток и топло на -27 градуса след пожар в подстанция

В Москва поради пожар в трафопост десетки жилищни здания останаха без ток и парно, оповестяват РИА Новости и " Фокус ".

Пожарът е зародил в четвъртък сутринта в трансформаторна подстанция в североизточната част на Москва, потребителите са превключени към аварийна верига за зареждане.

По-късно организацията, базирайки се на московските управляващи, заяви, че " множеството къщи са превключени към аварийна верига след пожар в подстанция в Москва, към 40 къщи ще бъдат превключени през идващите един и половина до два часа ".

 

Кметът Сергей Собянин заяви, че към този момент не се постанова евакуация на живеещите към пожара, а на всички наранени от повредата се оказва нужната помощ.

Както написа Baza, вследствие на пожар в подстанция на Високоволтния проезд в Москва повече от 20 многоетажни здания в няколко региона на града (Отрадное, Бибирево, както и Северно и Южно Медведково) останаха без електричество и отопление.

В същото време бе регистрирано, че нощта на 4 януари в Москва беше най-студената от началото на зимата. Температурата падна до минус 27,1 градуса, оповестиха от метеорологичния център Фобос.

Според Mash трафопостът във Високоволтния проезд се е запалил към 6 сутринта. От него се зареждат и къщи в Бибирево, Отрадни и Медведково.

Високи здания в три региона на Москва останаха без ток. Температурата в жилищата падна до 10-15 градуса по Целзий при исторически ниски температури за Москва.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР