В Монтанско това ще се случи до 2 седмици, допълни

...
В Монтанско това ще се случи до 2 седмици, допълни
Коментари Харесай

Караджов: Тежкотоварният трафик ще бъде забранен в малките населени места със знаци

В Монтанско това ще се случи до 2 седмици, добави той.

Това се постанова поради зачестилите произшествия. Вчера тежкотоварен автомобил се вряза в къща в Монтанско. Шофьорът е изгубил надзор над транспортното средство и аварирал в къщата. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа.

Караджов разяснява и Автомагистрала „ Струма “, която съгласно него може да е крайъгълният камък на ръководството.

Той съобщи, че ще има среща сред екоминистерството и районното за ориста на автомагистралата.

Караджов изясни и че ще се работи по премахване на неравностите по всички автомагистрали и пътища от първи клас, където ги има.

„ Естествено това значи доста ремонтни и краткотрайна организация на придвижването. Знам, че е доста изнервящо и знам, че доста ни се желае да стигне небрежно било по работа, било до морето, само че ще би трябвало да се съобразяваме. Това е във интерес на нашата сигурност и тази на децата “, разяснява районният министър.

Според него това е значимо, с цел да няма аквапланинг.

„ С безусловно добра равнинност на настилката ще се отстранен всички аквапланинг точки “, сподели той

" Повишаването на цените на ТОЛ-а обаче ще се случи в две стъпки ", акцентира районният министър във връзка с вчерашната му среща с превозвачите.

" Това, което е видно от плановете е, че това, което е платено за цялата предходна година, ще бъде платено в този момент за шест месеца. Следващата година ще платят още един път тази надбавка. Следващата година от 1 януари ще платят действително към 500 млн. лева ", сподели Гроздан Караджов.

Той добави, че решението му не се харесва до завършек на превозвачите, само че няма да бъдат правени повече взаимни отстъпки.

" Онова отговорно решение, по отношение на жителите, което трябваше да се направи е от 1 юли да влезе в действие нарастването и второ, да е върху целия обсег на второкласните пътища ", продължи районният министър.

Караджов още веднъж беше безапелационен, че повдигането на ТОЛ таксите няма да има инфлационно въздействие върху стоките у нас. И добави, че е заслужено да се заплаща от тези, които употребяват пътищата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР