В момента все още е рано да се вземе решение

...
В момента все още е рано да се вземе решение
Коментари Харесай

Фандъкова проговори за нов кметски мандат и обяви 2019 за годината на…

В момента към момента е рано да се вземе решение дали ще се кандидатирам за нов мандат. Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия, написа Блиц.

``
реклама
 
„ Ще си задавам всички въпроси след няколко месеца, ще го разглася обществено “, изясни още Фандъкова. Тя разяснява, че всеки ден ѝ задават въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат и уточни, че който има готово решение ще го заяви на всички.
 
„ Ако кметовете сме чакали последната година, с цел да покажем какво можем да създадем, то доста неприятно за нас. Винаги съм казвала, че нашата работа се прави оценка от самото начало, че акцията за идващите избори стартира от първия ден “, разяснява кметът на столицата.
 
Тя посочи, че през 2019 година са заложени 15 обекта за  ремонт , като акцентът на Столична община са кварталите и улиците. „ Изискват се време и старания да напреднем. Мисля, че показахме, че с старания и поредна работа съумяваме базовата инфраструктура да подобряваме. Миналата година имахме 40 обекта. Нека да напомня сектор от бул. „ България “, който за първи път, откогато е построен изцяло се реконструира. Няма по какъв начин да не желаеме да продължим това, тъй като виждаме разликата “, разяснява кметът на София. Тя посочи, че се залага още един сектор от бул. „ Тодор Каблешков “.
 
Относно въпросът с  винетките и Северната дъга  кметът на София се извини, че не са съумели с АПИ да реализират авансово договореност. Тя благодари за това, че са били признати причините на общината.
 
„ За огромна част от софиянци това е градски път. Пет региона се обслужват от Северната скоростна дъга “, сподели тя и изясни, че приема и причините на АПИ, тъй като това са големи вложения. Тя е уверена, че ще реализиран съглашение
 
Проектът за  бюджет на общината за 2019 година  е малко над 1 000 600 000 лв.. Приоритетите са безспорни - инфраструктура, рационализация на подземния и наземен превоз, вложения в учебни заведения и детски градини, екология.
 
Йорданка Фандъкова не счита за грешка  реконструкцията на " Граф Игнатиев " . Той е бил безусловно нужен и наложителен. Подменена е съвсем напълно подземната инфраструктура, канализация на над 100 години, топлопроводи. В момента обектът е приключен единствено в частта на трамвайните релси. В момента работата е спряна поради ниските температури.
 
„ Проблемите със строителните компании са съществени. Аз упорствам те да обезпечават задоволително положително възнаграждение на служащите, с цел да не отиват в Германия или Франция, положителните експерти да остават в България “, сподели кметът на София.
 
Тя изясни, че се постановат наказания както на огромните строителни обекти, по този начин и на дребните когато не са си свършили работата.
 
15 огромни обекта за заложени за ремонт през 2019 година. „ Акцентът е върху кварталните улици.  2019-та ще е годината на метрото  - до края на тази година ще имаме 48 километра. Ще има предложение за закупуване на нови влакове, както и за започване на реорганизация на старите влакове “, съобщи Фандъкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР