В момента, в който някой реши да опраска“ Конституцията за

...
В момента, в който някой реши да опраска“ Конституцията за
Коментари Харесай

Мирчев със заявка: Ако някой „опраска“ Конституцията, напускаме управлението

„ В момента, в който някой реши „ да опраска “ Конституцията за повторно, както през 2015 година, излизаме от това ръководство. “

Това разгласи националният представител „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев за „ Българска национална телевизия “. Той предизвести, че в случай че „ ние напуснем ръководството, ще се случи коалиция ГЕРБ и „ Възраждане “, в цялостен синхрон с президента и връщане на съветското въздействие “ . Депутатът посочи, че без поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи признатите на първо четене в петък по така наречен „ мудна процедура “ промени в Конституцията нямаше по какъв начин да се случат .

„ Да, Движение за права и свободи взе участие в евроатлантическото болшинство, без тях няма по какъв начин измененията в конституцията да минат. С съветските проксита Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ ние не можем да ги създадем “ , сподели Мирчев и добави, че без поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи нямаше по какъв начин да се реализира и енергийната самостоятелност от Русия , както и военната помощ за Украйна .

„ Над 2 милиарда лв. от дерогацията на съветски нефт потънаха в джобовете на Русия. Тази година чакаме над 270 млн. лева от налози от „ Лукойл Нефтохим “. Ударната цифровизация също се случва с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи “ , сподели още депутатът.

Мирчев отхвърли упреците на опозицията, че даряваме въоръжението на българската войска.

„ На Украйна сме дали въоръжение що се касае за 20 км автомагистрала, то не е задоволително и за един украински батальон. В последното подаяние, става дума за 5% от ракетите С-300, които са потвърдено неизправни. Това са ракети за защита, настрана че са 40-годишни “, сподели Мирчев и добави, че най-вече оръжие е изнасяно за Украйна по време на служебното държавно управление, и то продадено посредством медиатори. А Корнелия Нинова като стопански министър е подписвала контракти за експорт посредством медиатори, които е добре да се види кои са и в този момент се откриват “ , съобщи още той.

Депутатът отхвърли упреците и на водача на групата на „ ИТН “ /ИТН/ Тошко Йорданов , че националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски командва ПП-ДБ: „ Когато Пеевски се скара на господин Йорданов по време на договарянията с протестиращите миньори и енергетици, той млъкна, безусловно „ си глътна бастуна “ – на мен не ми се е случвало сходно нещо. Същото се случи и с водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. “

Политикът акцентира, че Движение за права и свободи взе участие само в евроатлантическото болшинство , не в държавното управление . А заслугата за съглашението с протестиращите изначало до дъно е на премиера Николай Денков. Изпълнението на бюджета пък съгласно заложеното от Народното събрание е заслуга на финансовия министър Асен Василев.

Мирчев даде образец за взаимозависимост на „ Възраждане “ от ГЕРБ с гласуването в Народното събрание на предлагането на ПП-ДБ частните лечебни заведения да купуват медикаменти от Здравната каса единствено с публични поръчки , с цел да се смъкват цените от скъпия частен импорт. ГЕРБ гласоподава срещу, а „ Възраждане “ поддържа предлагането. Но при прегласуване след сигнал от ГЕРБ, „ Възраждане “ се е обърнала срещу.

„ Не сме трансформирали нашите цели и сега те се извършват. И не сме очаквали, че влизайки в Народното събрание, при тези политически хищници Борисов и Пеевски, ни чакат 72 девици и богатства ракия “ , разяснява още Мирчев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР