В момента, в който хората започнат да палят печките с

...
В момента, в който хората започнат да палят печките с
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Запалим ли печките с дърва и въглища, заразените ще се увеличат |

В момента, в който хората стартират да палят печките с дърва и въглища, увеличението на фините прахови частици ще подготвя към по-често боледуване от всевъзможни инфекции, в това число и от ковид. 

Това съобщи пулмологът д-р Александър Симидчиев по Българска национална телевизия. Той акцентира, че разпространяването на болестта зависи главно от държанието на хората. 

Не мога да кажа дали противогрипната ваксина и маските пазят еднообразно от инфекции, защото няма такова изследване, само че в случай че човек съблюдава защитните ограничения - маски, отдалеченост, миене на ръце, сигурно ще е по-защитен и от идните грипни болести и без да си слага ваксина, изясни експертът. 

Според него учебните заведения няма да бъдат огнища на ковид, а място за разпространяването му. Учениците няма да боледуват тежко, само че ще разнасят инфекцията. 

Увеличаването на инфектираните е предстоящо, " тъй като върнахме почти една десета от популацията назад в групи - това са 700 000 възпитаници, които започнаха да си контактуват интензивно, добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР