В момента в българската икономическа зона в Черно море няма

...
В момента в българската икономическа зона в Черно море няма
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов за обезвреждането на дрона и кадрите с цигарата: Ще го наградим и ще изпушим по една

В момента в българската икономическа зона в Черно море няма наличие на съветски военни кораби. Това удостовери началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Ефтимов и министърът на защитата Тодор Тагарев участваха в церемонията по разкриване на реновираното инфекциозно поделение на военна болница в Сливен, която е филиал на ВМА – София, предава БНР.
Руските сили са се изтеглили след превантивни дейности на българския военноморски флот и НАТО. Ние засилихме наблюдението в тези морски пространства, по-късно се започнаха и ограничения в групов формат т.е. беше издигнат въпроса на равнище НАТО, с цел да получим поддръжка на равнище на ситуационната информираност. От тогава не сме следили влизане на съветски кораби и приближаване в тази зона и го удостоверявам към сегашния миг, разяснява адмирал Ефтимов.
Адмирал Ефтимов разяснява и фрагментите по обезвреждането на дрона край Тюленово, дейностите на екипа, индивидът с потника и цигарата.
„ Наистина фрагментите с цигарата, интерпретациите с потника не са удачни и изместиха фокуса от това, че военнослужещите в една високорискова обстановка са се справили професионално и отговорно. Другата седмица съм във Варна, имаме мероприятия по Черноморието, ще приказваме с момчето. Ако заслужава премия – ще изпушим по една цигара с него и ще го наградим. Ако има нещо да го вършим отново ще изпушим една цигара. Надявам се да си е направил персоналните заключения “, добави още адм. Ефтимов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР