В момента тече среща във Военния клуб в София между

...
В момента тече среща във Военния клуб в София между
Коментари Харесай

Румен Драганов: Искаме от 26 юни у нас да се влиза без PCR, ...

В момента тече среща във Военния клуб в София сред служебния министър на туризма Стела Балтова и представители на туристическия отрасъл.

Незабавно би трябвало да бъде даден небосвод от кой момент започва всеобщият туризъм, който е на непрестанен принцип. Ние би трябвало да обявим, че от 26 юни започва непрекъснатият туризъм. Той е на чартърна основа. Това значи, че един път стартират, не може да бъде пресечен. Ако бъде пресечен, това е огромна загуба за превозвачите.

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия ръководителят на Института по разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

" Ние имахме добра връзка с предходния министър на туризма Марияна Николова, която разбра казуса и даде небосвод. Във втората половина на март разгласи, че от 1 май стартира прекъснатият туризъм. Но проведеният туризъм, който се провежда от туроператори, изисква в този момент да им кажем, с цел да могат да се приготвят. От 26-27 юни да го отворим, с цел да може засилвайки се от 15 юли, да бъде в цялостна мощ и да имаме 90 дни, в които да работим интензивно до началото на октомври “, добави Драганов.

Той изясни, че летният туристически сезон стартира след 15 юни.

" Сега 26-27 е уместно, само че това значи министър-председателят да се обади на министър-председателите на страните от Европейски Съюз и да кажат следните неща: " От 26 юни в страната се влиза без условие за PCR тест, антигенен тест и имунизация “. Това ще го създадат Гърция и Турция “, сподели Драганов.

Този бизнес със документите – това не е стопанската система на страната. Туризмът, който не може да получи от държавното управление никаква финансова помощ, друга от тази, която е оповестена по бюджет, той би трябвало да даде опция на хората в туризма да стартират да работят, безапелационен е Драганов.

Според него тази година шезлонг и чадър на плажа би трябвало да коства сред 8 и 10 лева на един предмет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР