В момента строим 16 сгради на детски градини, а до

...
В момента строим 16 сгради на детски градини, а до
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще предложим да се компенсират семействата с неприети деца в ясли и градини

В момента строим 16 здания на детски градини, а до края на годината ще разкрием още 1080 нови места и ще стартираме строителство на още 25 здания. Това написа в формалния си профил във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

" В идващите дни ще сме подготвени и със лист на здания, в които ще можем да открием детски градини на партерните етажи. В петък организирах среща с Асоциацията на строителните бизнесмени, които обявиха, че имат интерес към това да построяват пространства за детски градини, които по-късно общината ще придобива. Акцент в работата ни са така наречен нови квартали в южната част на София, в които общината не разполага с подобаващи общински терени. Това стана допустимо след промени в наредбите за създаване на детски градини, които Столична община предложи и успяхме да защитим през предходната година ", споделя Фандъкова.

" Възложила съм на зам.-кмета по обучение господин Боршош да създаде промени в наредбата за обезщетения на деца сред 3 и 6 години, които не са признати в общински детски градини, които да предложим на министерство на образованието, тъй че повече фамилии да могат да се възползват от помощта на страната ", уточни кметът на София.

" Строителството на нови детски градини и ясли и разкриването на нови групи е единственият метод да компенсира дефицита тук-там. Това е и моят ангажимент с 3-годишната строителна стратегия, която беше призната преди няколко месеца от общинския съвет. За нейното осъществяване разгадавам извънредно доста на кметовете на региони, които получават финансирането за строителството и организират процедурите. Забавянето на процедурите по тази стратегия е неприемливо, а решението изисква обща работа, а не опълчване ", инофмира Фанъдкова.

`Днес персонално ревизирах строителството на нова постройка на 116 детска градина в регион „ Витоша “, един от регионите с максимален дефицит. Утре стартира работа и по събарянето на остаряла постройка за 1 група, на чието място ще изградим градина с 4 нови групи ", споделя столичният кмет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР