В момента строим 15 нови сгради на детски градини и

...
В момента строим 15 нови сгради на детски градини и
Коментари Харесай

В София се строят 15 нови детски градини и ясли

" В момента строим 15 нови здания на детски градини и ясли. Очаквам 3 от тях безусловно до дни да отворят порти в " Лозенец ", " Овча купел " и " Подуяне ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на ревизия на градеж на детска градина в Студентски град.

" В " Надежда " до края на годината стартира строителство на нова детска градина. Тук, в " Студентски ", също имаме решение за нова, до края на годината ще стартира и проектирането ", сподели още тя.

16-та детска градина " Приказен свят " в " Студентски град " ще посрещне децата през ноември.

" След като отвори порти през ноември, в нея ще се върнат децата, които сега са преразпределени в други градини и ще се отвори място за 5 нови групи за 120 деца. Стойността на плана е над 3 милиона и 800 хиляди лв. ", сподели кметът.



Сградата е от последните останали с нездравословни етернитови детски градини и на процедура в този момент се построи на ново, добави Фандъкова.

Тя изясни, че всеки областен кмет, който е подготвен с терен, ще получи финансиране за нови детски заведения. Най-проблемни остават регионите, където няма терени за строителство, като " Красно село " " Триадица " и " Оборище ". По думите ѝ има интерес за частно-публично партньорство, само че към момента няма подготвен план.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР