В момента сме в напреднали преговори с трима големи инвеститори

...
В момента сме в напреднали преговори с трима големи инвеститори
Коментари Харесай

Министър Пулев: Индустриалната зона „Доброславци“ ще създаде хиляди работни места

„ В момента сме в напреднали договаряния с трима огромни вложители в областта на автомобилостроенето, които имат интерес към индустриалната зона „ Доброславци “. Те са от Близкия Изток, Азия и Европа. Дори да успеем да притеглим единствено един от тях, диапазонът на вложенията ще е от 1,5 милиарда до 3 милиарда евро. Това ще ни постави на картата на вложенията в Европа и ще сътвори хиляди работни места. Всеки един от тези планове би съдействал с 5% към Брутния вътрешен артикул. “

Това съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев .

Toй означи още, че непознатите вложители правят оценка упоритостта и замаха, с която е основана тази зона, която е с размера на 200 футболни стадиони . Освен това тя се намира единствено на 15 километра от идеалния център на София, където е работната ръка и към този момент има основана инфраструктура , която би трябвало да се надгради с минимална спомагателна инвестиция.

„ Когато одобрих да стана длъжностен министър пред себе си сложих два целта. Първо в България да бъдат основани нужните условия за привличането на огромен интернационален стратегически вложител и второ да демократизирам ръководството на европейските средства “ , съобщи Пулев.

Той дефинира новата индустриалната зона „ Доброславци “ като голям триумф за българската стопанска система , който е реализиран с помощта на взаимната работа сред няколко министерства .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР