В момента сме свидетели на това как задкулисието води смъртоносна

...
В момента сме свидетели на това как задкулисието води смъртоносна
Коментари Харесай

Осман Октай: Промяната и задкулисието водят битка на живот и смърт

В момента сме очевидци на това по какъв начин задкулисието води смъртоносна борба с младежката сила на смяната. Израз за това е протичащото се в 48-то Народно събрание. Това сподели политическият анализатор Осман Октай.
С избора на ръководител на Народното събрание ставаме очевидци на конфликт за отвоюване на страната от мафията. 
Винаги съм го казвал и отново ще повторя - България и  българските жители,  сега и Народното събрание,  са заложници на това задкулисие. То се показва в единството на ГЕРБ и Движение за права и свободи. При първото гласоподаване за ръководител на Народното събрание през вчерашния ден ясно се изрази тази прегръдка - сред Движение за права и свободи и ГЕРБ, когато за Росен Желязков гласоподаваха дружно.
Те обаче  разбраха, че никой не утвърждава тази прегръдка. И Движение за права и свободи побърза да промени държанието си. Но позволиха тактическа неточност. Те можеха да предложат претендент с турско име. Йордан Цонев не е подобаващия човек за замисления ход. Защото към този момент е ясно, че Движение за права и свободи просто желае да се разграничи по всички линии от Борисов. 
От през вчерашния ден до през днешния ден т. нар- политолози, анализатори, медии и т. н.  през цялото време пробват да упрекват за това заложничество носителите на смяната. За мое надълбоко страдание в тази борба се включват и Демократична България. С вчерашното предложение за ротационно председателство, за което се хвана незабавно Борисов като избавление, и през днешния ден с предлагането на Атанас Атанасов с мандата на Политическа партия да се осъществя държавно управление с поддръжката на ГЕРБ, това е нож в гърба на другарчето. Всички тези позиции в Народното събрание приказват за едно - за подготовка за последващи избори. 
В нервността си, те не осъзнават, че обслужват президента Радев в неговите щения да дискредитира партиите и парламентаризма в страната. Не инцидентно се чуват гласове за разискване на държавното устройство, откакто дотам се е дискредитирала парламентарната република посредством държанието на обособените обединения. 
Отиваме на избори. Въпросът е дали ще се откри излаз да се избере официално ръководител на Народното събрание, с цел да може най-малко за три месеца депутатите да отговорят на упованията на жителите за приемане на законодателен пакет, който ще освободи средства от Плана за възобновяване, както и да се подхващат ограничения за подкрепяне на хората във връзка със обществената и енергийна рецесия. 
Най-грозното в моите тревожни упования е, че синдикатите стартират да подгряват за митинги. А това неизбежно води до дестабилизация на страната. Енергията на смяната е в борба със задкулисието на живот и гибел. Убеден съм, че няма по какъв начин задкулисието да спре младежката сила за смяна. Битката, обаче ще продължи и през идващите години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР