В момента ситуацията в Косово е спокойна. Това заяви командващият

...
В момента ситуацията в Косово е спокойна. Това заяви командващият
Коментари Харесай

Ген. Каяри: Напрежението в Косово се увеличи след войната в Украйна

В момента обстановката в Косово е спокойна. Това съобщи командващият КейФОР генерал-майор Ференц Каяри, който на следващия ден ще съобщи командването на италианския ген. Анджело Микеле Ристуча, съобщи особено за Българска телеграфна агенция косовската организация КосоваПрес.
Прочетете още
В изявление за КосоваПрес командирът на КейФОР призна, че войната в Украйна е нараснала напрежението и в Косово, само че в този момент то е намаляло доста. Според него няма нараснала опасност за сигурността на Косово поради събитията в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Бих споделил, че когато стартира войната в Украйна в края на февруари се наблюдаваше очевидно повишаване на напрежението и в Косово. Но мисля, че това може да се е случило в доста страни в Европа, тъй като в Европа доста от дълго време не е имало война. След началото на съветската инвазия изпитахме известно напрежение, хората бяха по-изплашени, само че след това това напрежение спадна ", сподели Каяри.

Генерал-майор Каяри сподели, че не желае да държи никого виновен за събитията в края на юли в северната част на страната, само че сподели, че политиците би трябвало да бъдат деликатни в изявленията си, с цел да не ескалира напрежението.

Той уточни, че разговорът сред Прищина и Белград с посредничеството на Европейския съюз е подобаващата платформа за покачване на всички въпроси и за отбягване на безредици.

Генерал-майор Ференц Каяри ще съобщи на следващия ден командването на КейФОР на генерал-майор Анджело Микеле Ристуча от италианската войска на специфична гала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР