В момента се създават две нови клинични пътеки - за

...
В момента се създават две нови клинични пътеки - за
Коментари Харесай

Психиатрията влиза в клиничните пътеки

В момента се основават две нови клинични пътеки - за пръв път психиатрията влезе в клинична пътека и получава финансиране от Национална здравноосигурителна каса по афективни разстройства и шизофрения. Това заяви заместник-министърът на опазването на здравето доцент доктор Михаил Околийски в границите на национална конференция в столицата за връзката сред психологичното здраве и насилието, учредено на пола в столицата.

По думите му постоянно шизофренията би трябвало да се лекува в болница, а не в ненормални или мизерни условия и без психотерапия. Това нещо да откри решение най-сетне, изрази отношение заместник-министърът. Той разясни, че е ръководител на надзора на НЗОК и

тази година за първи път най-вече пари по съответствие ще се дадат за промоция на здраве и профилактика на болесттите.

Околийски сподели, че е основан междуведомствен комитет за битка с насилието, учредено на пола, само че съгласно него хоризонтът на държавните управления през последните години е доста къс и това затруднява продължителната работа.

" Трудно е да се впрегнат напъните на всички заинтригувани страни, с цел да може да се създаде артикул, който да бъде удобен, осезателен ", разяснява заместник-министърът на опазването на здравето. По думите му се вършат доста неща, с цел да се обучат и да се основат положителни практики при всички хора на първа линия, които влизат в битката с насилието, учредено на пола - педагогичен експерти, обществени служащи, служители на реда, пожарникари.

ези тематики в структурите на образованието, на здравните и обществени услуги, прецизираха уредниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР