В момента се работи по най-сериозната и финална намеса в

...
В момента се работи по най-сериозната и финална намеса в
Коментари Харесай

Правят кът за отдих до спортно игрище

В момента се работи по най-сериозната и крайна интервенция в градска среда в границите на плана „ Изграждаме дружно: Да се учим от " Столипиново ”. Тя е до новото спортно игрище на ул. „ Крайна ”, където „ Ателие 3 ” работи към този момент месец за облагородяване на средата. В работилници през уикендите се включват доброволци и хора от квартала.

„ След обезпечаване на всички нужни разрешителни там стартира работа по построяването тук-там за сядане, заслон и други структури, които да се употребяват за игра и отдих. През месец октомври ще бъдат и приключени. До решението за всички действия се стигна след осъществяване на голям брой уъркшопи на място, допитване до хората от квартала и други Работилниците се водят от сътрудниците от Ателие 3, както и локални майстори, занимаващи се с дърво- и металообработка.

На същото място сред 18 и 21 септември Майк Ронц, създател на концепцията, и Анна Кокаланова организираха уъркшоп, в който деца от квартала се включиха в реставрирането на катерушките до спортното игрище и основаването на елементарни мебели от дърво. Галерия със фотоси ще бъде качена в идващите дни на уеб страницата на плана, където можете да следите и за настояща информация. Именно на уеб страницата на плана ще поместим и преглед на всички действия по плана, когато те приключат ”, увериха от Гьоте институт.

Междувременно изчезна Кътът за срещи, който бе изработен по плана на ул. „ Герлово ” с пейки и маса от остаряла врата. От организацията увериха, че те не престават да се употребяват от хората в квартала и към този момент са „ заживели ” собствен живот. „ Именно жителите са ги преместили (без наше познание или отговорност) на други по-подходящи съгласно тях места наоколо ”, обясниха от организацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР