В момента се прави система за оптимизиране на интервалите на

...
В момента се прави система за оптимизиране на интервалите на
Коментари Харесай

Евгени Крусев: Работи се по намаляване на интервалите на чакане за градския транспорт в столицата

В момента се прави система за усъвършенстване на интервалите на очакване за градския превоз като се работи те да бъдат намалявани, заяви пред БНТ Евгени Крусев, зам.кмет по превоза в Столична община.

Срокът за подаване на заявки за стикери за платена зона изтича на 1 октомври. „Тогава изтича валидността на 4000 стикера. Вече има към 3000, които са възобновени като остават 1000“, заяви Христиан Петров, шеф на Център за градска подвижност.

Подновяването може да стане в четири офиса – на бул. „ Будапеща “ 17, на „ Възраждане “ 1 и в метростанциите „ Европейски съюз “ и „ НДК “. Заявка за издаването на винетен стикер може да стане и онлайн.

По същия ред се подават и документите на жителите в разширените елементи на зелената зона в регионите „ Средец “ и „ Лозенец “, която стартира да работи от 1-ви октомври 2017 година От Центъра за градска подвижност оповестиха, че към този момент има 2600 индивида, които са подали заявление. Остават още към 900 свободни места. За облекчение събота и неделя ще работят пунктовете на метростанциите „ Европейски съюз “ и „ НДК “.

Необходим е документ, удостоверяващ непрекъснат адрес. Срещу 10 лв., който няма подобен адрес, получава стикер за 1 месец, в който може да смени адресната си регистрация. Цената на един винетен стикер за 1 година е 150 лв..

„Въвеждането на платени зони за паркираме се наложи като модел, който вкара паркирането в кварталите в едни рамки,които разрешават хората да се предвижват умерено. Разширението е напълно подкрепено от жителите в съответните региони. Ако това се случи и в други региони, ние ще създадем нужното да се случи в допълнение уголемение в бъдеще“, сподели Крусев.

Зам.кметът по превоза съобщи, че сега вървят процедури за ремонт на спирките за градски превоз.

В момента се прави система за усъвършенстване за интервалите на очакване за градския превоз като се работи те да бъдат намалявани, съобщи Евгени Крусев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР